Zakwas buraczany

Zakwas buraczany

Zakwas buraczany

Za niedługo święta a jak święta to musi być barszcz. Ale najlepszy na domowym zakwasie. Przed świętami dużo pracy ale zakwas można nastawić wcześniej. Gotowy zakwas możemy przechowywać nawet kilka tygodni w lodówce. Składniki: 1 kg buraki czerwone 1 marchewka  1 pietruszka  kawałek selera  2 listki laurowy Kamis  4 ziela angielskie Kamis  5 kulek pieprzu czarnego Kamis   2 łyżki cukru 1 łyżka soli 5 ząbków czosnku 1 kromka chleba na zakwasie  ćw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, buraczki, pieczenie, seler, słoik, do pracy, burak, marchewka, buraki, jabłka, pietruszka, boże narodzenie, chleb, czosnek, cukier, barszcz, chleb na zakwasie, barszcz czerwony, pieczone buraki, gotowana marchewka, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 3 grudnia 2013 22:48:05

Trzeba się już szykować dokładnie :)Ja barszczu nie lubię heh :)

Justyna Żak, 3 grudnia 2013 23:12:49

świetny będzie pewnie pyszny barszczyk z niego:)

tu-tusia, 5 grudnia 2013 10:33:10

A jak ten kożuch wygląda? Nie pomyli się z pleśnią? ;)

Alina Waliczek, 5 grudnia 2013 11:00:23

taki biały, ale przede wszystkim nie z zielonym nalotem, no i zapach samego zakwasu powinien być kwaśny i powinien być aromat buraczków,