Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Pyszne, kruche żeberka wcześniej podsmażone na patelni, a później duszone w kapuście kiszonej. Pychotka :) Składniki: 1 kg żeberek, 0,5 kg kapusty kiszonej, 2 marchewki, 1/2 pietruszki, kawałek selera, 1 szklanka bulionu, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka wędzona. Przygotowanie: Żeberka myjemy i osuszamy. Kroimy co 1 lub 2 koście, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką wędzoną i majerankiem. Dokładnie wcieramy przyprawy i odstawiamy żeberek na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie rozgrzew... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żeberka, kapusta kiszona, kapustą, papryka, żeberka w kapuście kiszonej, marchewka, seler, żeberka na słodko, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.