Po co jest podawana wodą do kawy? Woda jest nieodłącznym elementem procesu parzenia kawy. Choć wielu z nas może nie zwracać na to uwagi, podawanie wody do kawy ma swoje znaczenie i wpływa na smak oraz jakość napoju. W tym artykule przyjrzymy się dlaczego woda jest tak ważna podczas parzenia kawy i jak wpływa na ostateczny rezultat. Woda jako składnik kawy Woda stanowi około 98% składu kawy, dlatego jej jakość ma kluczowe znaczenie dla smaku i aromatu napoju. Jeśli użyjemy wody o niskiej jakości, może to negatywnie ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.