Kiedy kiszonki szkodzą? Kiedy kiszonki szkodzą? W dzisiejszych czasach coraz więcej osób decyduje się na spożywanie kiszonek ze względu na ich korzystne właściwości zdrowotne. Kiszonki, takie jak ogórki kiszone, kapusta kiszona czy kimchi, są bogate w probiotyki, witaminy i minerały, które mogą wspomagać trawienie, wzmacniać układ odpornościowy i poprawiać ogólny stan zdrowia. Probiotyki w kiszonkach Kiszonki są naturalnym źródłem probiotyków, czyli korzystnych bakterii, które wspomagają zdrową florę jelitową. Flor... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.