Jakie bakterie są w Kiszonkach? Jakie bakterie są w Kiszonkach? W dzisiejszych czasach coraz większą popularność zdobywają kiszonki, które są nie tylko smaczne, ale również korzystne dla zdrowia. Kiszonki są bogate w różnorodne bakterie, które odgrywają istotną rolę w procesie fermentacji. W tym artykule przyjrzymy się głównym rodzajom bakterii obecnych w kiszonkach i ich wpływowi na nasze zdrowie. Bakterie mlekowe Jednym z najważniejszych rodzajów bakterii obecnych w kiszonkach są bakterie mlekowe. Są to ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.