Ile soli na 20 kg kapusty kiszonej? Ile soli na 20 kg kapusty kiszonej? Wielu z nas uwielbia smak tradycyjnej, domowej kapusty kiszonej. To popularne danie, które często gości na polskich stołach. Jednak wiele osób zastanawia się, ile soli powinno się dodać do 20 kg kapusty kiszonej, aby uzyskać odpowiedni smak i trwałość. W tym artykule przyjrzymy się tej kwestii i podzielimy się wskazówkami dotyczącymi przygotowania pysznej i aromatycznej kapusty kiszonej. Wpływ soli na proces kiszenia kapusty Sól odgrywa kluc... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.