Ile soli na 10 kg kapusty kiszonej? Ile soli na 10 kg kapusty kiszonej? Wielu z nas uwielbia smak tradycyjnej, domowej kapusty kiszonej. To popularne danie, które często gości na polskich stołach. Jednak wiele osób zastanawia się, ile soli powinno się dodać do 10 kg kapusty kiszonej, aby uzyskać odpowiedni smak i trwałość produktu. W tym artykule przyjrzymy się tej kwestii i podzielimy się przydatnymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pysznej i zdrowej kapusty kiszonej. Wpływ soli na proces kiszenia kapusty... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.