Herbata i kawa, dwa napoje, które od wieków towarzyszą nam w codziennym życiu. Każdy z nich ma swoje unikalne właściwości, a ich przygotowanie to sztuka, która wymaga nie tylko wiedzy, ale i pasji. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak parzyć zieloną herbatę, by wydobyć z niej najpełniejszy smak? A może chciałbyś dowiedzieć się, jak przygotować kawę po wietnamsku? Zapraszam na podróż po świecie aromatów i smaków. Zielona Herbata: Sztuka Parzenia Zielona herbata to napój pełen antyoksydantów, który ma wiele... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.