Dlaczego kisiel gęstnieje? Dlaczego kisiel gęstnieje? Witamy Państwa w naszym artykule, w którym przyjrzymy się tematowi gęstnienia kisielu. Kisiel to popularny deser, który jest znany ze swojej gładkiej i lepkiej konsystencji. Jednak wiele osób zastanawia się, dlaczego kisiel gęstnieje i jak to się dzieje. W tym artykule postaramy się odpowiedzieć na to pytanie i przedstawić Państwu kilka ciekawych faktów na ten temat. Proces gęstnienia kisielu Gęstnienie kisielu jest wynikiem reakcji chemicznej między składnikami... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.