Dlaczego kisiel gęstnieje?

Dlaczego kisiel gęstnieje?

Dlaczego kisiel gęstnieje?

Dlaczego kisiel gęstnieje? Dlaczego kisiel gęstnieje? Witamy Państwa w naszym artykule, w którym przyjrzymy się tematowi gęstnienia kisielu. Kisiel to popularny deser, który jest znany ze swojej gładkiej i lepkiej konsystencji. Jednak wiele osób zastanawia się, dlaczego kisiel gęstnieje i jak to się dzieje. W tym artykule postaramy się odpowiedzieć na to pytanie i przedstawić Państwu kilka ciekawych faktów na ten temat. Proces gęstnienia kisielu Gęstnienie kisielu jest wynikiem reakcji chemicznej między składnikami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.