Sałatka z anchois, twarogiem i oliwkami posypana parmezanem

Sałatka z anchois, twarogiem i oliwkami posypana parmezanem

Sałatka z anchois, twarogiem i oliwkami posypana parmezanem

Pyszna, bo kolejna autorska!:) Bardzo aromatyczna i z charakterem. Do tego pięknie wygląda i je się ją oczami. Anchois mają charakterystyczny smak. To tłusta rybka o ostrym zapachu i smaku, dlatego najlepiej niewiele jej dodawać do sałatek. Powinna być wyczuwalna, ale nie dominować. Dlatego dodałam do niej delikatnego półtłustego twarożku i jajka. Składniki: 60 g roszponki 100 g puszki filetów anchois garść czarnych oliwek garść zielonych oliwek 3 jajka ugotowane na twardo 100 g twarogu półtłustego 2 suszon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.