Kakaowe naleśniki z mąki ryżowej

Kakaowe naleśniki z mąki ryżowej

Kakaowe naleśniki z mąki ryżowej

Dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie mogą jeść glutenu, pszenicy, żyta, itp. Zrobiłam je w wersji na słodko, dodałam kakao, by nabrały pięknego brązowego koloru, podałam je z lodami o smaku caffe latte i posypałam zmielonymi orzechami z dodatkiem nerkowców. Czyż to nie zdrowe słodkości? Polecam;) Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki wody 0,5 + ewentualnie ciut więcej "na oko" szklanki wody gazowanej (lub mleka) 1 jajko 2 łyżki cukru 3 - 4 łyżki dobrego kakao, ciasto ma nabrać ładnego brązowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.