Bitki schabowe z grzybami

Bitki schabowe z grzybami

Bitki schabowe z grzybami

Przepis na : obiad

Plastry mięsa schabowego w pachnącym, aromatycznym sosie grzybowym.  Do sosu można dodac dowolny, ulubiony gatunek grzybów. Składniki: (u mnie na 2 osoby) 3 plastry schabu (około 150-200 g każdy) 150 g świeżych grzybów (np. pieczarki, borowiki, podgrzybki – w zależności od dostępności) 1 cebula (drobno posiekana) 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki bulionu (drobiowego lub warzywnego) 1/4 szklanki śmietany 30% (opcjonalnie, dla sosu) 1 łyżeczka tymianku (opcjonalnie) Sól i pieprz do smaku M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.