Dhal-indyjska zupa z czerwonej soczewicy z mleczkiem kokosowym

Dhal-indyjska zupa z czerwonej soczewicy z mleczkiem kokosowym

Dhal-indyjska zupa z czerwonej soczewicy z mleczkiem kokosowym

  Rozgrzewająca, gęsta zupa z soczewicy i papryki   na mleczku kokosowym z dodatkiem pomidorowego przecieru, aromatyczna, rozgrzewająca i pożywna,  doprawiona pikantnymi przyprawami.  Użycie czerwonej soczewicy jest kluczem do sukcesu. Gotuje się szybko. Polecam przygotowanie jej na klarowanym maśle ghee dzięki czemu zyska na niebanalnym smaku. Orientalne danie które sprawdzi się na bezmięsny obiad. Bardzo polecam, zapraszam w kulinarną podróż   J *Wszystkie produkty kupicie w sklepie Kuc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.