WĄTRÓBKA Z INDYKA Z CEBULKĄ, PAPRYKĄ I NUTĄ CZOSNKU

WĄTRÓBKA Z INDYKA Z CEBULKĄ, PAPRYKĄ I NUTĄ CZOSNKU

WĄTRÓBKA Z INDYKA Z CEBULKĄ, PAPRYKĄ I NUTĄ CZOSNKU

Składniki: ok 700 g wątróbki z indyka 3 cebule 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku  sól pieprz majeranek olej do smażenia 2 masła klarowanego   Wykonanie: Wątróbkę oczyszczamy z ewentualnych błon i włókien. Płuczemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem (mokra - będzie nam pryskać na patelni). Posypujemy lekko mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Kiedy się przyrumieni posypujemy delikatnie majerankiem, solą i pieprzem. Smażymy jeszcze chwilę, po czym przekładamy na talerz.  Na tym s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.