PANNA COTTA Z JAGODOWYM MUSEM

PANNA COTTA Z JAGODOWYM MUSEM

PANNA COTTA Z JAGODOWYM MUSEM

Panna cotta to prosty deser rodem z Włoch składający się zaledwie z kilku składników: śmietanki kremówki, żelatyny, wanilii i cukru. Jest prosty do wykonania i niesamowicie smaczny. Wasze kubki smakowe oszaleją 😍 kiedy będziecie zajadać go z jakimś pysznym, orzeźwiającym, owocowym sosem ... Mój deser podałam z warstwą jagodowego musu i kolorowych galaretek. Składniki na panna cottę: 200 ml mleka 3.2% 200 ml śmietany 30% 2 płaskie łyżki żelatyny 4 łyżki cukru 50 ml wody laska wanilia lub 1 cukier waniliowy 16 g. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.