MIĘCIUTKA CHAŁKA DROŻDŻOWA. DWUKOLOROWA

MIĘCIUTKA CHAŁKA DROŻDŻOWA. DWUKOLOROWA

MIĘCIUTKA CHAŁKA DROŻDŻOWA. DWUKOLOROWA

Jeśli istnieje jeden wypiek, który potrafi poprawić humor już samym zapachem unoszącym się z piekarnika, to jest nim właśnie chałka 😍👌 Delikatna, pachnąca, sprężysta – taka, którą po prostu chce się jeść samą, jeszcze lekko ciepłą. Dziś pokażę Ci jej trochę inną wersję: dwukolorową chałkę drożdżową , przygotowaną z wykorzystaniem japońskiej metody tangzhong , dzięki której pieczywo pozostaje wilgotne i mięciutkie przez długie godziny. Ta metoda, popularna w pieczywie mlecznym z Japonii i Tajwanu , polega na przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.