szybkowar- gołąbki z mięsno-paprykowo-ryżowe...

szybkowar- gołąbki z mięsno-paprykowo-ryżowe...

szybkowar- gołąbki z mięsno-paprykowo-ryżowe...

Składniki: kapusta na gołąbki płaska 2 sztuki, ryż 3 woreczki, mielona łopatka 70 dag, kucharek 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka większa, papryka 2 sztuki, śmietana 12% gęsta 100 ml, natka pietruszki 1/2 pęczka, woda 5 szklanek Z kapusty ( odmiana płaska do gołąbków )wyciąć głąb, włożyć kapustę do wrzątku z olejem i zdejmować z główki sparzone liście, z wystudzonych ściąć nożykiem gruby nerw. Ryż ugotować w osolonej wodzie, wylać na durszlak, wystudzić, wsypać do miski, do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.