pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia...

pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia...

pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia...

Składniki: wątróbka z kurczaka 1 kg, smalec 1,5 kostki, mąka pszenna 1,5 szklanki, cebula 2 sztuki średnie, włoszczyzna 1/2 pęczka, pieprz mielony 2 łyżeczki, sól 1 łyżka, majeranek 3 łyżki Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Wsypać wątróbkę do miski i wymieszać z mąką, na patelni stopić 1 kostkę smalcu i smażyć z każdej strony na mocno zrumienioną wątróbkę (patelnię nakrywam nie do końca talerzem lub pokrywką i wątróbka nie skacze, nie pryska z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję