pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia...
pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia...
Składniki: wątróbka z kurczaka 1 kg, smalec 1,5 kostki, mąka pszenna 1,5 szklanki, cebula 2 sztuki średnie, włoszczyzna 1/2 pęczka, pieprz mielony 2 łyżeczki, sól 1 łyżka, majeranek 3 łyżki Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Wsypać wątróbkę do miski i wymieszać z mąką, na patelni stopić 1 kostkę smalcu i smażyć z każdej strony na mocno zrumienioną wątróbkę (patelnię nakrywam nie do końca talerzem lub pokrywką i wątróbka nie skacze, nie pryska z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, pasztet
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję