Truskawki zapiekane pod pierzynką z kogla-mogla to deser na ciepło, który podczas pieczenia zachowuje się jak suflet :) Pięknie wyrośnie, lecz po wyjęciu z piekarnika lekko opadnie. Truskawki z koglem-moglem to pomysł na szybką i słodką przekąskę na słodko. Najlepiej smakuje podany od razu po wyjęciu z piekarnika. Uwaga: truskawki po upieczeniu puszczą dużą ilość soku :) Składniki na 4 porcje: 4-5 żółtek* 4 płaskie łyżki zwykłego cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta soli świeże truskawki *jeśli używam... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)