Kotleciki szu szu - miękke i soczyste

Kotleciki szu szu - miękke i soczyste

Kotleciki szu szu - miękke i soczyste

Kotleciki szu-szu to kawałki piersi kurczaka zamarynowane w jogurcie naturalnym, żółtkach, mące ziemniaczanej i przyprawach. Kotleciki należy smażyć na małej ilości tłuszczu. Mięso po usmażeniu jest miękkie i soczyste. Zachęcam do przygotowania.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka (wagowo około 0,7 kg) marynata 3 żółtka z dużych jaj 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej przyprawy: pieprz, papryka słodka, papryka ostra, ewentualnie sól 2 łyżeczki przyprawy czosnku kolorowego 4 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.