Korzystając z ostatnich dni sezonu truskawkowego postanowiłam przygotować koktajl arbuzowo-truskawkowy. Wbrew pozorom jest to świetne połączenie składników. Poniższy koktajl wyszedł gęsty, lekko słodki i sycący. Składniki na 2 porcje: 100 g jogurtu naturalnego 300 g truskawek 300 g arbuza bez skórki cukier do smaku Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części. Arbuza pokroić w kostkę i ewentualnie pozbawić pestek. Do kielicha blendera dodać truskawki i arbuza. Całość ze sobą z... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)