Frużelina truskawkowa to nic innego jak owoce w żelu. S prawdzą się idealnie jako dodatek do naleśników, placuszków czy gofrów. Masa z wyglądu przypomina kisiel, ponieważ frużelina jest rzadka i po pasteryzacji nadal zachowuje swoją płynną konsystencję. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 6 słoików po 250 ml: 1 kg obranych truskawek 2 szklanki zwykłego cukru (400 g) 1,5 szklanki wody 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 4 łyżki (z lekkim czubkiem) mąki ziemniaczanej + 1/4 szklanki zimnej wody Truskawki po... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)