Frużelina truskawkowa - do gofrów, naleśników, placuszków

Frużelina truskawkowa - do gofrów, naleśników, placuszków

Frużelina truskawkowa - do gofrów, naleśników, placuszków

Frużelina truskawkowa to nic innego jak owoce w żelu. S prawdzą się idealnie jako dodatek do naleśników, placuszków czy gofrów.  Masa z wyglądu przypomina kisiel, ponieważ frużelina jest rzadka i po pasteryzacji nadal zachowuje swoją płynną konsystencję. Zachęcam do przygotowania.  Składniki na 6 słoików po 250 ml: 1 kg obranych truskawek 2 szklanki zwykłego cukru (400 g) 1,5 szklanki wody 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 4 łyżki (z lekkim czubkiem) mąki ziemniaczanej + 1/4 szklanki zimnej wody Truskawki po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.