Śliwkowe zabaglione

Śliwkowe zabaglione

Śliwkowe zabaglione

Przepis na : deser

Składniki: ? 50 dkg śliwek węgierek ? 8 żółtek ? 8 łyżek cukru ? 1 łyżka rumu Wykonanie: ? Śliwki umyć, przepołowić, wyjąć pestki. ? Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać cukrem. ? Piekarnik nagrzać do 200 st.C. ? Żółtka utrzeć z cukrem na parze – miskę położyć na garnku z gorącą wodą i ubijać. ? Gdy masa będzie puszysta i gęsta, dodać rum i ubijać jeszcze przez chwilę. ? Śliwki włożyć do naczynia, zalać ubitymi żółtkami i wstawić do piekarnika. ? Piec przez 15 minut, do zrumienienia sosu. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.