Pieczone bataty z pomidorową salsą
Pieczone bataty z pomidorową salsą
Proponuję trochę egzotyki w kuchni, bo bataty tak się jeszcze niektórym kojarzą. O ich właściwościach zdrowotnych pisałam już poprzednio. Bardzo zdrowa i szybka przekąska na podwieczorek, kolację lub jako starter do dania głównego. Składniki na 8-10 plastrów: ? 1 duży batat ? 2 pomidory ? 1 łyżka pokrojonych czarnych oliwek ? sól, pieprz do smaku ? świeża bazylia ? 1 łyżka soku z cytryny ? 3 łyżki oliwy Wykonanie: ? Bataty umyć, wyszorować skórkę i pokroić w 1 cm plastry. ? Plastry posmarować oliwą, posypać solą... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przekąski
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję