Turecka sałatka z fenkuła i rzodkiewki

Turecka sałatka z fenkuła i rzodkiewki

Turecka sałatka z fenkuła i rzodkiewki

Znowu zdjęłam z półki książkę z przepisami kuchni tureckiej. I chyba pozostanie ze mną na dłużej. To pyszny świat, szkoda, że raczej nie prędko tam pojedziemy. Pozostają, może trochę nieudolne, próby odtworzenia pewnych smaków w domu. Na początek świetna, lekka sałatka z fenkuła i rzodkiewek. Polecam!   Na podstawie przepisu z książki "Istambul" autor - Rebecca Seal składniki 200 g fenkuła -  kopru włoskiego 200 g rzodkiewek 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny + 1 łyżka do wody 1 łyżeczka s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.