Jak "obrać" ośmiornicę?

Jak

Jak "obrać" ośmiornicę?

Kochani dzisiaj kilka słów o tym jak poradzić sobie z ośmiornicą, jak ją obrać i przygotować do dalszej obróbki. Ośmiornicę można kupić już w większości sklepów, polecam kupować tą zamrożoną, mięso zamrożonej ośmiornicy jest po prostu bardziej kruche i miękkie. Jak kupicie świeżą, to dobrze jest ją zamrozić choćby na noc. Ewentualnie świeżą możecie tłuczkiem poobijać, ale nie zawsze daje to 100% efekt.  Rozmrożoną ośmiornicę normalnie płukamy pod bieżącą wodą.  Kładziemy na desce. Usuwamy twardy element od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.