Kochani dzisiaj kilka słów o tym jak poradzić sobie z ośmiornicą, jak ją obrać i przygotować do dalszej obróbki. Ośmiornicę można kupić już w większości sklepów, polecam kupować tą zamrożoną, mięso zamrożonej ośmiornicy jest po prostu bardziej kruche i miękkie. Jak kupicie świeżą, to dobrze jest ją zamrozić choćby na noc. Ewentualnie świeżą możecie tłuczkiem poobijać, ale nie zawsze daje to 100% efekt. Rozmrożoną ośmiornicę normalnie płukamy pod bieżącą wodą. Kładziemy na desce. Usuwamy twardy element od... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)