Jest to zupa indyjska, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu. Składniki: 1 łyżka oliwy, 2 średnie cebule, Świeży imbir 2,5 cm, 4 ząbki czosnku, 1-2 czerwone chilli, 1/2 łyżki kurkumy, 1 łyżka kuminu, 1/2 łyżki kolendry, 1 łyżka garam masali, 4 kolby kukurydzy (może być z puszki), Sól (do smaku) Troszkę świeżej kolendry, jak ozdoba. Wykonanie: Podgrzać oliwę w wysokim naczyniu i przyrumienić na niej cebulkę. Następnie dodać czosnek, chilli i imbir. Podsmażyć przez 40 sekund. Dodać przyprawy i sól, mieszać ener... czytaj dalej...
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Kocham gotować