Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Jak nigdy nie byłam jakąś wielką fanką chrzanu, tak ten sos chrzanowy bardzo lubię. Super się sprawdzi na Wielkanoc jako dodatek do ulubionych wędlin, mięs czy nawet do gotowanych jajek. Ilość chrzanu proponuję dostosować do własnych preferencji i ostrości użytego chrzanu. Ja wykorzystałam chrzan ze słoiczka (zwróćcie uwagę, czy w składnikach nie ma dodatku śmietany, chcemy by to był chrzan, a nie sos chrzanowy, bo sos to my dopiero będziemy robić ;)). 2 jajka 3-5 łyżeczek chrzanu (ja miałam ze słoiczka, 72%... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.