Schab w sosie pieczarkowym z musztardą i ketchupem

Schab w sosie pieczarkowym z musztardą i ketchupem

Schab w sosie pieczarkowym z musztardą i ketchupem

Przepis na : obiad

Zachciało mi się schabu w sosie pieczarkowym, ale miałam ochotę na jakieś urozmaicenie. Kiedyś na blogu kulinarna chwila widziałam sos z dodatkiem musztardy i ketchupu, więc postanowiłam spróbować zrobić taki u siebie. Muszę powiedzieć, że bardzo fajnie komponował się on z dodatkiem kaszy. na 3-4 porcje: 3-4 średnio grube plastry schabu 1 cebula 500 g pieczarek 1-2 łyżki musztardy sarepskiej 4-5 łyżek ketchupu 250 ml śmietanki 30% posiekana natka pietruszki mielona papryka majeranek sól, pieprz olej Dodatkowo: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.