Przepis na : obiad
Przepyszna propozycja na wykorzystanie mięsa z nóg kurczaka. Nada się jako przekąska imprezowa, do zjedzenia na 1-2 kęsy, zaś podana razem z ryżem może stanowić opcję obiadową dla 3-4 osób. Choć takie kąski można też przygotować z piersi kurczaka, gorąco zachęcam Was byście sięgnęli właśnie po udka bez skóry i kości. Po usmażeniu są bardziej soczyste i po prostu smakują lepiej. Zamiast skrobi kukurydzianej można wykorzystać mąkę kukurydzianą, ale wówczas „panierka” nie wyjdzie tak chrupiąca. Zróbcie... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...