Coś, dla fanów wszelakich słodkości – biała czekolada na gorąco, przygotowana na napoju owsianym. Szczypta gałki muszkatołowej świetnie równoważy jej słodki smak. Myślę, że to może być ulubiony napój tej jesieni. 500 ml napoju owsianego, u mnie Sonko 2-3 gwiazdki anyżu szczypta gałki muszkatołowej 70 g białej czekolady + do dekoracji W rondelku umieszczamy mleko oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika, dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia. Napój roz... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...