Po smakowym sukcesie jakim okazała się babka majonezowa , postanowiłam wypróbować również i wersję z kakao. Choć sposób przygotowania różnił się od poprzedniej, również i ta babka okazała się strzałem w dziesiątkę! Wyszła bardzo smaczna, wilgotna i bardzo długo zachowała świeżość. Polecam, jak najbardziej:) 2 jajka 2/3 szkl. cukru 1/2 szkl. majonezu 1 szkl. mąki pszennej 2-3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Polewa: 75 g masła 50 g cukru 50 g g... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...