Smażona wątróbka cielęca z cebulką

Smażona wątróbka cielęca z cebulką

Smażona wątróbka cielęca z cebulką

Wiem, że nie wszyscy są miłośnikami wątróbki, w mojej rodzinie również tak jest. Może Ci którzy jeszcze nie próbowali dadzą się przekonać. Cóż więcej dodać, warto spróbować. Składniki: Dowolna ilość wątróbki Mąka Sól, pieprz Cebula 2 – 3 ( zależy od ilości wątróbki ) Olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę myjemy, dokładnie osuszamy a następnie oczyszczamy z błon i naczyń. Kroimy na płaskie kawałki o grubości około 1 cm. Obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Warto zabezpieczyć się w nakładkę na patelnię przeci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.