Grzyby smażone – jak usmażyć aby były chrupiące na zewnątrz

Grzyby smażone – jak usmażyć aby były chrupiące na zewnątrz

Grzyby smażone – jak usmażyć aby były chrupiące na zewnątrz

W lasach pojawiły się grzyby. Cieszę się. Po upalnym lecie obawiałam się, że będzie z nimi problem. Grzyby lubię chyba pod każdą postacią, może z wyjątkiem jednej. Ale to już inna bajka. Dzisiaj proponuję grzyby smażone, chrupiące ( nawet maślaki ). Ja już je jadłam. Składniki: Dowolna ilość świeżych grzybów Masło klarowane Sól Pieprz Wykonanie: Grzyby czyścimy, delikatnie płuczemy ( nie moczymy ) i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Umieszczamy grzyby i smażymy kilka minut. Podczas smażenia mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.