Wieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? świnie rasy złotnickiej pstrej - zdjęcie z materiałów organizatora tradycyjny schabowy - mięso z ras hodowanych masowo i rasy tradycyjnej naprawdę różni się smakiem ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Pyzuniu, a może jakieś przepisy na to pieczenie mięsa w niskiej temperaturze?
konkretnych przepisów nie mam - szef radził zaopatrzyć się w termometr do mięsa i piec z jego pomocą a ogólnie zmniejszyć temperaturę albo czas. Dopiszę zaraz sposób na schab bez kości - niezwykle soczysty !
Uwielbiam taką wieprzowinę, zdecydowanie różni się smakiem od tej nieznanego pochodzenia. Szkoda, że coraz rzadziej bywa we wrocławskim Auchan.
dobrze, że w ogóle bywa bo gdzie indziej, przynajmniej u mnie, nie można jej dostać
gdyby warsztaty obejmowały wizytę w rzeźni to zdjęcia taki być może też by się pojawiły - takie życie po prostu
Warsztaty smaczne i... bardzo sycące ;)Fajne to ostatnie zdjęcie. Szef kuchni pod obstrzałem fleszy :D
mięsa pyszne, szkoda tylko że nic innego dla przełamania smaków - trochę mi brakowało warzyw, jakiejś sałaty....
U nas też były takie warsztaty, mięso było przepyszne, a i nam brakowało warzyw do przegryzienia :)
Grażynko, mam takie samo spostrzeżenie :) nawet dla mnie, mięsożercy, było za dużo mięcha bez dodatków