Wieprzowina regionalna czyli świnia a sprawa polska

Wieprzowina regionalna czyli świnia a sprawa polska

Wieprzowina regionalna czyli świnia a sprawa polska

Wieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? świnie rasy złotnickiej pstrej  - zdjęcie z materiałów organizatora          tradycyjny schabowy - mięso z ras hodowanych masowo i rasy tradycyjnej naprawdę różni się smakiem !  ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wieprzowina, schabowe, łatwe , mięso

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
bk110, 13 czerwca 2013 15:28:03

Pyzuniu, a może jakieś przepisy na to pieczenie mięsa w niskiej temperaturze?

Iza Kulińska, 13 czerwca 2013 16:29:22

konkretnych przepisów nie mam - szef radził zaopatrzyć się w termometr do mięsa i piec z jego pomocą a ogólnie zmniejszyć temperaturę albo czas. Dopiszę zaraz sposób na schab bez kości - niezwykle soczysty !

bartoldzik, 13 czerwca 2013 20:10:01

Uwielbiam taką wieprzowinę, zdecydowanie różni się smakiem od tej nieznanego pochodzenia. Szkoda, że coraz rzadziej bywa we wrocławskim Auchan.

Iza Kulińska, 13 czerwca 2013 20:33:57

dobrze, że w ogóle bywa bo gdzie indziej, przynajmniej u mnie, nie można jej dostać

bk110, 14 czerwca 2013 12:28:51

Dzięki :-) Muszę spróbować :-)

mammifero erbivoro, 14 czerwca 2013 16:58:51

Ladne zestwienie zdjec. Zabrakło tylko ujęć z rzeźni.

Iza Kulińska, 14 czerwca 2013 17:10:36

gdyby warsztaty obejmowały wizytę w rzeźni to zdjęcia taki być może też by się pojawiły - takie życie po prostu

OlaCruz, 17 czerwca 2013 01:28:14

Warsztaty smaczne i... bardzo sycące ;)Fajne to ostatnie zdjęcie. Szef kuchni pod obstrzałem fleszy :D

Iza Kulińska, 17 czerwca 2013 15:44:12

mięsa pyszne, szkoda tylko że nic innego dla przełamania smaków - trochę mi brakowało warzyw, jakiejś sałaty....

grazyna, 21 czerwca 2013 14:31:04

U nas też były takie warsztaty, mięso było przepyszne, a i nam brakowało warzyw do przegryzienia :)

Iza Kulińska, 21 czerwca 2013 14:49:21

Grażynko, mam takie samo spostrzeżenie :) nawet dla mnie, mięsożercy, było za dużo mięcha bez dodatków