Najlepsze cebularze

Najlepsze cebularze

Najlepsze cebularze

Korzystałam z kilku rożnych przepisów żeby upiec cebularze aż natrafiłam wiele lat temu na ten. Od tego czasu innych już nie szukam bo bułeczki wychodzą puszyste i bardzo smakowite. Na trochę o nich zapomniałam, ale Bernika pisząc na FB, że będzie coś takiego piekła przywołała pyszne wspomnienia. Musiałam je zrobić znowu by poczuć ich zapach i znowu poparzyć sobie język jedząc pierwszego od razu po wyjęciu blachy z pieca :) Taka tradycja :DLubicie takie bułeczki z wytrawnym farszem ? Może zasmakują Wam też ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, drożdżowe, jajecznica

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bernadeta, 10 stycznia 2013 09:53:24

fajna metoda z ubiciem środka, bo wchodzi więcej farszu. muszę to wypróbować następnym razem.

Iza Kulińska, 10 stycznia 2013 09:56:05

ano taki mały patencik, bardzo praktyczny :)

Magdalena Frank, 10 stycznia 2013 10:03:45

Najlepsze cebularze jadłam w Zamościu... Twoje wyglądają identycznie i pewnie równie dobrze smakują. Chyba wiem co będę piekła w weekend :)

Iza Kulińska, 10 stycznia 2013 10:15:58

mam nadzieję, że się nie zawiedziesz :)

Antenka, 10 stycznia 2013 10:33:11

wyglądają przepysznie!:)od razu bym się skusiła:Dw piekarnik nigdy im się nie moge oprzeć;)

Zielaczek, 10 stycznia 2013 11:05:13

Nigdy nie robiłam i nawet nie jadłam cebularzy! Twoje wyglądają tak cudnie, że zapisuję w ulubionych!

Agata, 10 stycznia 2013 12:35:35

Wyglądają tak zachęcająco!

aga, 10 stycznia 2013 13:34:25

Wyglądają świetnie! Wierzę, że najlepsze:)

Iza Kulińska, 10 stycznia 2013 17:27:16

zrób raz a będziesz powtarzać :)

Iza Kulińska, 10 stycznia 2013 17:27:49

jeśli lubisz zapiekanki i pizzę to powinny Ci smakować :)

Iza Kulińska, 10 stycznia 2013 17:28:25

dzięki :)

Iza Kulińska, 10 stycznia 2013 17:28:53

najlepsze :D

Iwona, 10 stycznia 2013 20:00:55

wyglądają bardzo apetyczie:)

Ewa w kuchni, 10 stycznia 2013 23:11:20

Dziś robiłam, ale bez maku bo chłopaki nie chcieli. Niestety mają te cebularze jedną ogromną wadę : nawet nie wiem kiedy zniknęły.I teraz mam za swoje, bo już zapowiedzieli, że mam robić częściej i więcej, hi, hi. Tak więc miałaś rację, że posmakują.Następnym razem część zrobię z makiem. Moje nie wyszły takie piękne ale smaczne były :)

Iza Kulińska, 11 stycznia 2013 00:28:18

cieszę się :)

Iza Kulińska, 11 stycznia 2013 00:29:15

nie gadaj bo widziałam już zdjęcie na FB i wyszły Ci bardzo apetyczne :) najważniejsze, że smakowały :)

Marzena, 11 stycznia 2013 07:27:30

Wygladaja super!:) Szkoda ze u mnie tylko ja jestem cebulojadem:)

Ewa w kuchni, 11 stycznia 2013 09:24:59

Dzięki kochana. A smaczne były, tylko chłopakom czuć je było malizną.:)

Iza Kulińska, 11 stycznia 2013 11:44:16

Marzena, zamień cebulę np. na podsmażone pieczarki :)

Iza Kulińska, 11 stycznia 2013 11:44:57

cieszę się, że przepis poszedł w świat i zawsze możesz zrobić następne :)

KucharzyTrzech, 11 stycznia 2013 20:20:46

Rozmawiałam kiedyś ze snajomymi z Lublina odnośnie cebularzy. Zapraszali mnie do siebie żebym przyjechała spróbować. Zanim pojadę z chęcią zrobię własnie te Twoje :)

NG, 11 stycznia 2013 21:03:58

Czy to jakaś akcja na cebularze? Co wejdę na stronkę ...cebularze i co jedne to ładniejsze! Znowu mam smaka na coś takiego :) Z makiem - fajny pomysł :)

Iza Kulińska, 11 stycznia 2013 21:43:27

ja zrobiłam bo jedna z koleżanek napisała na FB, że będzie je piekła i narobiła mi ochoty - potem się okazało, że moje też się spodobały i poszło . . . :)

Iza Kulińska, 11 stycznia 2013 21:44:07

ciekawe czy mają jakiś regionalny przepis na lubelskie cebularze ? ja u nich będziesz to zapytaj :)

Anonymous, 18 stycznia 2013 14:42:45

Izo, bardzo mi się podoba Twój blog, są tu takie "normalne" przepisy, co w tym wypadku ma być komplementem. Od razu wiadomo, że nie przekombinowane, że mają smakować rodzinie, a nie zadziwić nie wiadomo kogo. Staram się nie piec zbyt często, bo wiesz ta ciągła nadzieja, że może schudnę ;). Skusiłam się jednak cebularze, od razu z 1,5 porcji. Okazało się, że nawet tyle było za mało. Zniknęły nawet nie wiem kiedy. Były pyszne!!! Pal licho figurę, zrobię niebawem powtórkę. Pozdrawiam Cię serdecznie.Ewa

Iza Kulińska, 18 stycznia 2013 15:38:48

Ewo, Twoje słowa sprawiły mi ogromną przyjemność - mam nadzieję, że znajdziesz u mnie jeszcze wiele ciekawych przepisów :) A figurą się nie przejmuj, wiem co mówię bo obiecuję sobie to samo :)

gusiaaa, 14 lutego 2013 23:32:52

Witam od dłuższego czasu odwiedzam tego bloga a wpadłam przypadkowo i od razu rozpoznałam tę twarz z warsztatów z kuchni + z tv. Przepisy są bardzo inspirujące, cebularze zrobiłam już kilkakrotnie z tego przepisu i wyszły wyśmienite :-) Pozdrawiam serdecznie!

Iza Kulińska, 15 lutego 2013 11:19:28

jam Ci to rzeczywiście :) dzięki za miłe słowa ;)

Dara, 23 lutego 2013 19:10:57

Ha, mam wzrok selektywny. Jakoś zupełnie przegapiłam opcję posypywania cebularzy makiem. Zerknęłam tylko na zdjęcie. Cuś czarnego. Okej, sypiemy czarnuszkę... Ale całkiem nieźle pasowało ;)

Iza Kulińska, 23 lutego 2013 20:31:49

ja tam czarnuszkę bardzo lubię i całkiem dobrze pasuje do cebuli więc jest dobrze :D

Emilia Michalska, 8 marca 2013 19:40:56

co masz na mysli piszac przyprawa ognista? te cebularze wygladaja tak pysznie, ze zaraz zabieram sie za robote :)

Iza Kulińska, 8 marca 2013 20:04:35

to gotowa mieszanka przypraw - chili, pieprzu czarnego, czosnku, kolendry i gorczycy - dokładnie taka http://www.kamis.pl/Produkty/Specialite/M%C5%82ynki-Specialite/Ognista-mieszanka-przypraw.aspx

martex.82, 8 kwietnia 2013 20:09:52

zrobiłam i zgadzam się z nazwą, to naprawdę najlepsze cebularze jakie kiedykolwiek jadłam, genialny przepis, wchodzi na stałe do mojego menu, dzięki serdeczne, pozdrawiam :)

Iza Kulińska, 8 kwietnia 2013 20:32:15

bardzo się cieszę, że smakowały - ja z innego przepisu nie robię bo ten mam sprawdzony :)

Anonymous, 13 kwietnia 2013 13:10:17

wyszły super!ale nastepnym razem zrobie 2 porcje bo znikaja szybciutko ze stolu:D mniam mniam pozdrawiam autorke przepisu:)

Iza Kulińska, 13 kwietnia 2013 22:47:34

bardzo się cieszę, że smakowało :) pozdrawiam !

Marzena, 18 czerwca 2013 00:24:54

O matko...Muszę zrobić!!!

Iza Kulińska, 18 czerwca 2013 00:26:21

koniecznie ! polecam :)

Edytka, 10 lipca 2013 19:06:48

Zrobiłam i przepadłam. Zakochałam się w Twoich cebularzach. Bardzo dziękuję za rewelacyjny przepis. Moje nie wyglądają tak wspaniale, jak Twoje, ale smak jest obłędny. Mąż już się pyta, kiedy zrobię następne cebularze. Jeszcze raz bardzo dziękuję. A tu możesz zobaczyć, jak mi poszło :http://edytkawkuchni.blogspot.com/2013/07/cebularze.htmlPozdrawiamEdytka

Anonymous, 10 lipca 2013 20:09:44

ni też Zamojskie cebularze najbardziej smakują, sprawdzę w najbliższy weekend ten przepisik :)

Iza Kulińska, 10 lipca 2013 21:01:34

Edytko, wyglądają świetnie ! bardzo się cieszę, że zrobiłaś je według przepisu znalezionego u mnie no i że jesteś zadowolona :) Pozdrawiam !

Iza Kulińska, 10 lipca 2013 21:04:16

Anonimowy, piszesz "zamojskie" - czy zamojskie od lubelskich czymś się różnią ? bardzo jestem ciekawa :)

Nawrócona Żona, 24 września 2013 23:27:33

Były przepyszne, aż żałuję że tak mało i nie spodziewałam się że są takie maleńkie. Z ledwością udało mi się podzielić ciasto na 12 części. No i nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała przepisu-dodałam 1,5 cebuli, pokroiłam w miarę drobną kostkę i dodałam jednego pokrojonego w kostkę (ok 1 cm) pomidora. Wyszły pycha mimo że biedne;) PS. Zadomowiłam się tu nieco i pododawałam sobie kilka przepisów do ulubionych. Szacun za wyobraźnie:)

Aleksandra Boroń, 29 października 2013 10:25:15

Wyglądają pięknie i w weekend na pewno będę próbować:-) tylko pytanie - do rozczyny poszła połowa ciepłego mleka, rozumiem, że pozostałe mleko (zimne) idzie do mąki? Dzięki wielkie!

Iza Kulińska, 29 października 2013 10:49:44

tak - w połowie rozrabiam drożdże a resztę potem wlewam do mąki - lepiej, żeby ta druga część też była lekko ciepła

paproszek, 17 grudnia 2013 19:05:18

Wypróbowałam przepis, bardzo smaczne cebularze. Ciasto rzeczywiście idealne.Tutaj moje cebularze:http://paproszkowegotowanie.blogspot.com/2013/12/cebularze.html

Iza Kulińska, 17 grudnia 2013 21:06:22

pięknie Ci wyszły i cieszę się, że smakowały :)

Dorcia30, 7 stycznia 2014 11:45:12

Jutro i ja zabieram się za produkcję cebularzy z tego przepisu ,każdy tak zachwala więc muszą być pyszne a że mieszkam na wsi upiekę je w piecu w którym babcia mojego męża piekła chleb

Iza Kulińska, 7 stycznia 2014 12:20:54

Dorcia, mam nadzieję, że będą smakowały także Tobie :) pochwal się swoimi cebularzami - napisz i jeśli zechcesz to przyślij ich zdjęcie a ja chętnie umieszczę je w specjalnym albumie :) możesz przysłać na adres - izakulinska@o2.pl

Kulinarna Ja, 3 lutego 2014 11:01:53

Biorę się do roboty :)

Anonymous, 3 maja 2014 18:12:14

Jestem właśnie w trakcie robienia.... ciasto rośnie już pod ściereczką. Kiedyś robiłam już kilka razy ale z innego troszkę przepisu więc ciekawa jestem jakie będą z Twojego i czy czymś będą się różnić.