Przepis na : deser
Fiołki w cukrze czyli fiołki krystalizowane i jak niektórzy mylnie je nazywają - fiołki kandyzowane. Ale jak je zwał tak zwał, ważne że chorowałam na nie od dawna. Mieszkanie w wielkim mieście ma swoje plusy i minusy - mam blisko do kin, teatrów i wiele innych rzeczy na miejscu, ale daleko do lasu i brak własnego ogrodu. Jak koleżanki pisały na blogach o połaciach fiołków i przysmakach z nich to aż mnie skręcało.Będąc u znajomych, pod miastem, w ogrodzie ich sąsiadów wypatrzyłam fioletowe cudeńka. Niewiele, ale ro... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Izo, podziwiam anielską cierpliwość, bo dobrze wiem z doświadczenia, co to znaczy wziąć do ręki każdy fiołkowy kwiatuszek z osobna :-)
Fajnie wygląda lecz za bardzo pracochłonne jak dla mnie :(
Pięknie Ci wyszły! Doskonały wybór jeśli ma się mało kwiatków :)Ale przepiórcze jajko to tylko opcja dla alergików, takich jak moje małe Drożdżówki :)Pozdrawiam
Gosiu, przy przepiórczych jajka ciężko zatruć się salmonellą więc to też opcja dla tych, którzy się jej boją bo używamy przecież surowego białka
Masz spokojne nerwy.... pięknie wygląda Twoje fiołkowe dzieło!Moje fiołki już przekwitły a Twoje takie piękne, warto się poświęcić!
Zazdraszczam. Ja fiołków szukam i szukam, i nigdzie znaleźć nie mogę...