Drożdżówki z rzewieniem

Drożdżówki z rzewieniem

Drożdżówki z rzewieniem

Rzewień zwyczajny to dobrze wszystkim znany rabarbar. Na różnych blogach i stronach trwa rabarbarowe szaleństwo i ciężko mi jakoś nie wziąć z tym udziału chociaż nie przepadam wcale za tym warzywem, czy jak kto woli owocem. Ponieważ rzadko używam rabarbaru to nie miałam pewności czy obieranie łodyg z włókien jest konieczne. Ale od czego ma się czytelników bloga i znajomych ? Podzieliłam się swoimi wątpliwościami na profilu bloga, na FB, i dostałam wiele odpowiedzi. Znakomita większość osób poradziła mi, że wcale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżówki , drozdzowka, ciastka , warzywa, ciasteczka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 24 maja 2013 20:31:11

ładne buły Ci wyszły, ja też rzadko używam rabarbaru, w sumie to jako dziecko wcinałam go maczanego w cukrze a tak po za tym to czasami babcia zrobiła z nim ciasto drożdżowe i tyle:)

Iza Kulińska, 24 maja 2013 22:12:19

ja z dzieciństwa to tylko kompot pamiętam - chyba jakoś nikt właśnie za nim nie przepadał

Olcik, 29 maja 2013 17:21:35

no właśnie.. tylko ten oklepany kompot :)moja Mama, moja ciocia zawsze tylko " a co będziesz robiła z tego rabarbaru? kompot!?" - oczywiście próbuje przetłumaczyć, że wiele smakołyków można z niego przyrządzić- i nie raz, nie dwa na własne oczy mogły się przekonać. Ale mimo wszystko co roku padają te same słowa;)Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji!

Iza Kulińska, 29 maja 2013 17:33:00

ja za kompotem z rabarbaru nie przepadam - jeśli już to właśnie jakieś ciasto albo deser i najchętniej rabarbar pomieszany z owocami :)