Bułeczki z parmezanem i cebulką
Bułeczki z parmezanem i cebulką
Niedawno "wpadł" mi w ręce dorodny kawałek prawdziwego włoskiego sera parmigiano reggiano. Już sam zapach mnie oszołomił a kiedy spróbowałam to zakochałam się w nim bez pamięci. Prawdziwy parmezan pochodzi z północnych Włoch, z regionu obejmującego Parmę, Reggio Emilię, Modenę, Bolonię oraz Mantuę. Produkuje się go z mleka krowiego. To chyba najbardziej znany na świecie włoski ser chociaż z powodu popularności i wysokiej ceny najczęściej podrabiany. Oryginalny parmezan dojrzewa od 18 do 36 miesię... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza
Autor
SmacznaPyza
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
włoska, bułki
Inne przepisy z Smaczna Pyza
Dodaj komentarz
bk110,
7 marca 2013 11:44:37Oj zazdroszczę tego sera. Miałam kiedyś okazję jeść ten prawdziwy.....mmmmmmmm
Amber,
7 marca 2013 11:47:26Iza,piękne bułeczki!Może się wymienimy?A parmigiano uzależnia.Muszę mieć go w lodówce.Pysznego dnia!
Wiolka Te.,
7 marca 2013 12:04:09Wyglądają bardzo smakowicie i działają na wyobraźnię, aż zgłodniałam :) Spróbuję sama takie upiec;) Pozdrawiam
Beata,
7 marca 2013 12:55:38Pyszne, ale żal sera - najpyszniejszy sam ew. z gruszką!
Iza Kulińska,
7 marca 2013 15:06:02e tam, od razu żal - trzeba pokombinować coś innego niż po prostu sam ser
Iza Kulińska,
7 marca 2013 15:08:00Aniu, nie wiem czy mnie będzie stać żeby mieć go stale, ale faktycznie jest przepyszny. Miłego dnia!
Iza Kulińska,
7 marca 2013 15:08:25Wiolka, piecz koniecznie bo są bardzo smakowite :)
Iza Kulińska,
7 marca 2013 15:08:55no to wiesz w czym różnica, niebo i ziemia ...
Amber,
7 marca 2013 18:13:43Nie jest faktycznie tani,ale kawałek na długo wystarcza.
Iza Kulińska,
7 marca 2013 18:41:27były bo zniknęły zaraz po upieczeniu :)
Anonymous,
7 marca 2013 20:56:32Iza 220g mąki pszennej to ile to szklanek?
Justyna Bąk,
7 marca 2013 22:19:36wyglądają rewelacyjnie:) bardzo lubię domowe pieczywo:)
Iza Kulińska,
7 marca 2013 22:51:08to będzie jakieś 1 i 1/4 szklanki
Iza Kulińska,
7 marca 2013 22:51:45smakuje zupełnie inaczej niż takie kupne, w większości pompowane
wsamrazik,
8 marca 2013 05:40:55Izo, a tę prażoną cebulkę sama robisz ? Bułeczki fantastyczne, chociaż ja też lubię sam parmezan z np. melonem i dobrym czerwonym winem.... ale takie bułeczki pasowałyby do tego zestawu wyśmienicie :P
Iza Kulińska,
8 marca 2013 07:31:19można zrumienić samemu, ale przyznam że tym razem skorzystałam z gotowej
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję