Semifreddo porzeczkowe

Semifreddo porzeczkowe

Semifreddo porzeczkowe

Po kilku dniowej przerwie zapraszam Was na domowe lody porzeczkowo- śmietankowe.  W pełni lata nie ma to jak domowe lody. Polecam Składniki: 1 szkl czerwonej porzeczki świeżej 1/2 szkl cukru+ 3 łyżki 3 łyżki wody sok z połowy cytryny 330 ml śmietanki 30 % schłodzonej 10 bezów ( ciastek bezowych) Przygotowanie: Porzeczki odrywamy od gałązek i myjemy. Przekładamy do garnka, dodajemy 1/2 szkl cukru, wodę i sok z cytryny. Zagotowujemy, zdejmujemy z gazu i studzimy. Ostudzone porzeczki przecieramy przez sitko i od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.