Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

Zapraszam na rozgrzewającą gorącą czekoladę. Super smakuje w chłodny jesienny lub zimowy wieczór. Polecam #cukiertrzcinowy #syrpotrzcinowy #diamant Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 1 szkl mleka 1 szkl śmietanki 30% 5 łyżek cukru trzcinowego Dry Demerara Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki. Do rondelka wlewamy mleko, śmietankę oraz  cukier trzcinowy. Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Wtedy dodajemy połamaną czekoladę. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy czekolada zrobi się l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.