Ciasto powidlak to wspaniałe połączenie kakaowego ciasta, powideł i wspaniałego kremu, a wszystko zwieńczone prażonymi płatkami migdałów. Jest jesiennie i przytulnie. Do tego filiżanka kawy lub zimowej herbaty i przepis na perfekcyjny wieczór gotowy. Zatem robimy ciasto 🙂 Uwaga: Szklanka 200 ml Blaszka 25 x 29 cm Składniki na ciasto: 270 g (2 szklanki) mąki tortowej 2 jajka L 150 g masła 150 g (3/4 szklanki) cukru 2 łyżki dżemu (ulubionego, u mnie z czarnej porzeczki) 2 łyżki kakao 200 ml (1 szklanka) mleka ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...