Karpatka to dobrze znane i lubiane ciasto, które większości z nas kojarzy się z dzieciństwem Przepis, który znajdziecie poniżej, jest najbardziej klasyczną wersją karpatki, która u nas gościła przeważnie w niedzielę. Karpatka jest łatwa i przepyszna. Spróbujcie UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na ciasto parzone: 50 g masła ½ szklanki wody ½ szklanki mleka 1 szczypta soli 1 szklanka mąki tortowej 5 dużych jajek Przygotowanie: Wodę, mleko, masło i sól doprowadzam do wrzenia. Dodaję na raz mąkę i energicznie mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...