Cynamonki

Cynamonki

Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak, jak mało które jesienne pyszności 🙂 Ciasto w tej wersji jest fantastycznie delikatne, a cynamonki pozostają miękkie nawet na drugi i trzeci dzień. To kwintesencja jesieni! Uwaga: szklanka 200 ml Blaszka 25 x 30 cm Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki typ 500 4 żółtka (z białek polecam bananowe brownie na białkach ) 1 jajko 1/4 szklanki cukru 4 dag drożdży 50 g roztopionego i ostudzonego masła 1/3 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję