Babka borówkowa

Babka borówkowa

Babka borówkowa

Niesamowicie mięsista, wilgotna, wręcz lekko ciasna w konsystencji babka borówkowa to ciasto dla tych, którzy do babki zawsze potrzebują herbaty W czasie pieczenia borówki puszczają sok i babka nabiera bardzo wilgotnej struktury. Ciekawa wersja babki, którą zwolennicy puszystych wypieków chyba nazwaliby lekkim zakalcem… Dla mnie bomba. Składniki: 2 ½ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki cukru 300 g masła 200 g borówek (mogą być mrożone) 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.