UBIJANA KAWA – DALGONA COFFEE

UBIJANA KAWA – DALGONA COFFEE

UBIJANA KAWA – DALGONA COFFEE

Idealny deser na ciepłe dni – mrożona kawa, podana w nietypowy sposób Składniki: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 1 łyżka wody mleko kostki lodu kawę wymieszaj z cukrem i wodą. Ubijaj przy pomocy trzepaczki przez około 3-4 minuty (czas zależy od tego, jak gęstą pianę chcesz uzyskać – ja lubię gęstą jak masa na bezy) do szklanki wrzuć kostki lodu i wlej mleko zostawiając miejsce na kawową pianę nałóż pianę na mleko – gotowe! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł UBI... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SandraFrej.com

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.