Pikle w zalewie octowej

Pikle w zalewie octowej

Pikle w zalewie octowej

  Duże ogóreczki,takie przerośnięte mają też swój urok i smak.Możemy zrobić pikle podobnie jak na korniszony w zalewie z dodatkiem marchewki i cebulki. Składniki: 3 szklanki wody szklanka octu 10% szklanka cukru sól 1 łyżka czosnek 6 ząbków marchew 4 sztuki cebula 2 szt gorczyca 1 łyżka ziele angielskie 4 szt listek laurowy 4 szt główki kopru do słoika( pocięłam nożyczkami drobno) ogórki 2 duże michy Krok 1 Do garnka wlewamy wodę, ocet .Wsypujemy sól i cukier.Dodajemy pokrojoną cebulę oraz marchewkę.Dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.