Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy i ciecierzycy

Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy i ciecierzycy

Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy i ciecierzycy

Niezły pasztet, jak to mówią! A ten jest naprawdę całkiem niezły. Bez dodatku mięsa, z ciecierzycy i czerwonej soczewicy. Lekki, przyjemny i łagodny w smaku. Pysznie smakował na pajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę. Próbujcie – prostota zawsze się sprawdza! Składniki (na 2 małe foremki) 2 puszki ciecierzycy 1 i 1/2 szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, chleb, kolacja, przekąski

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.