Tarta z żółtą cukinią, kolorowymi pomidorami i pastą z awokado, bazylii i mięty na letni obiad

Tarta z żółtą cukinią, kolorowymi pomidorami i pastą z awokado, bazylii i mięty na letni obiad

Tarta z żółtą cukinią, kolorowymi pomidorami i pastą z awokado, bazylii i mięty na letni obiad

To niezwykle letnia i lekka propozycja obiadowa. Wytrawna krucha tarta z ciekawym połączeniem smakowym w nadzieniu. Ponadto sporo tu smacznych, świeżych warzyw – żółta cukinia, słodsza w smaku oraz pomidory – pomarańczowe, czerwone i ciemne. Pasta, która tworzy nadzienie, jest niezwykle aromatyczna – kremowe awokado, wzmocnione czosnkiem, orzeźwiającą miętą i bazylią. Taka tarta jest kapitalnym pomysłem na obiad lub letnią kolację. Bardzo, bardzo polecam!   Składniki tarta 150 g mąki ps... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, cukinia, ciasto, obiad, kolacja

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.