Różany creme brulee z białą czekoladą

Różany creme brulee z białą czekoladą

Różany creme brulee z białą czekoladą

Z pewnością ta propozycja spodoba się większości z Was! Lekki, pyszny deser z nienarzucającym się aromatem róż. A ponadto elegancki, bo ładnie prezentuje sie w małych naczynkach. Creme wymaga czasu, ale zapewniam, nie będzie to stracony czas! Nie bójcie się nowego. Próbujcie, testujcie, doświadczajcie! Niech klasyczny creme brulee stanie się podstawą do Waszego poszukiwania nowych smaków! Składniki na 4 – 5 porcji 4 żółtka 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki wody różanej ziarenka z 1 laski wanilii 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grill

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.